Oferta

wydrukuj kartę produktu

D50/D200 Analizator zawarości białka i azotu metodą Dumasa

Analizator azotu/białka metodą Dumasa jest szeroko stosowany do określania całkowitej zawartości azotu w spalinach silników wysokoprężnych, zbożach , nasionach, mięsie, produktach mięsnych, paszach dla zwierząt, produktach mlecznych, czerwonym winie, nawozach i glebie.

lAOAC stosuje metodę Dumasa jako standardową metodę oznaczania zawartości białka surowego w zbożach i nasionach oleistych, mięsie/produktach mięsnych i paszy dla zwierząt.

lISO stosuje metodę Dumasa do oceny jakości zbóż, roślin strączkowych, mielonych produktów zbożowych, nasion oleistych i pasz dla zwierząt.

lAACC i ICC stosują tę metodę do określania zawartości białka w ziarnach.

lISO i DIN (Niemieckie Normy Przemysłowe) również stosują tę metodę do oceny produktów mlecznych.

lAOAC i ISO/DIN stosują tę metodę jako standardową metodę oznaczania całkowitego azotu w nawozach i glebach.

lISO, 2015, Kauczuk naturalny i lateks naturalny Oznaczanie zawartości azotu tą metodą.